Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΑΣΦΑΛΙ(Σ)ΤΙΚΟ

Κελεύει ουν ο ΣΥΡΙΖΑ: Κυκλώσατε το κοινοβούλιο αιτούμενοι της απόσυρσης του ασφαλιστικού. Μα αυτό που συμβαίνει είναι, ακριβώς, η απόσυρση του ασφαλιστικού. Δίνουμε το παλιό, όσο προλαβαίνουμε, για να πάρουμε καινούριο, καταλυτικό. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον αγωνιζόμενο έλληνα, που τα άκρα και τα μπούτια του ακολούθως μπλέκει. Χαρακτηριστικά, το σύνθημα του τοίχου των εξαρχείων, που υπογράφεται απ'το Α με το αστροπελέκι, αποτελεί ρήση του αμετανόητου Πατακού. Χουντική η ρήση γαρ: "Δεν μπορώ να τετραγωνίσω τον κύκλο, αλλά μπορώ να κυκλώσω το τετράγωνο."

Έστω. Ημέρα της ασυγχρόνιστης τηλεμετάδοσης του πολιτικού ηγέτη σήμερις και γιορτάστηκε με πανηγυρικό τρόπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δύο καραμανλήδες με ένα δευτερόλεπτο διαφορά (Το MEGA προηγείτο του ANT1) είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο πολυοθονούχος τηλεθεατής το απόγευμα, πριν συντονίσει τις οθόνες του σε CNN και CNBC αντίστοιχα για να ιδεί το αυτό θέαμα με πρωταγωνιστή τον πλανητάρχη. Σα να βλέπεις live με slow motion ταυτόχρονα. Φαντασμαγορικά οξύμωρο.

Αποκάλυψη τώρα: Οι μεταδόσεις που μας πωλούνται ως απ'ευθείας δεν είναι ζωντανές. Όλα έχουν βιντεοσκοπηθεί εκ των προτέρων. Μάλιστα, έχουν γυριστεί εναλλακτικές σκηνές για κάθε γεγονός και παίζουν ανάλογα με την εξέλιξη των υπόλοιπων προβολών. Αν κάτι ξεφύγει άθελα και βγει αέρα λαθεμένα, του φλουτάρουν την εικόνα, ρίχνουν κι ένα μουσικό θέμα από πίσω και το λένε σάτιρα, ή επιστημονική φαντασία.

Μην το πείτε στους σχολιαστές της επικαιρότητας. Οι ευμενώς ατροφικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης του ΕΣΥ δεν θα άντεχαν το βάρος τόσων επάλληλων ψυχολογικών καταρρεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: