Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

(operation strike of the sword)


σέχτα ταλιμπανιστών


Νοτιοδυτικά της Βακτριανής μιλά το ξίφος
χωρίς βραχιόλια, ούτε παλλακίδες, ταξιαρχίες
κομμένα χέρια ξεπροβάλουν από τις φυτείες οπίου.

Από ψηλά κοιτούν η Θέρμη κι η Δημητριάδα. Η μία πάνω
στην άλλη σα γριές του Καυκάσου κάνουν το σταυρό τους
στο Δία που γαμήθηκε με την Ευρώπη και πέταξε το σκληρό
ισλάμ μπροστά στον λοχία Charlie Duggan από το Μπόλντουινσβιλ
στη Νέα Υόρκη - πολιτεία τηλεπολιορκούμενη από ΑΚ-47 και καφίγιες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεπιδοτο ραβασακι σε μια ραδιοεκπομπη.
"Λαθεψαμε,οπως,θα λαθεψουν κι ολοι εκεινοι που προβλεπουν,οτι η τεχνη πεθαινει",ελεγε ο Σολζενιτσιν.Οντως,η τεχνη συνεχιζει ακομη κ'υπο μορφη εκπομπων λογου,οπου καποιος,αντι για χρωματα,χρησιμοποιει γνωμες κ' λεκτικες ξιφομαχιες,με φωτοσκιαση αληθειας-ψευδους κι ενα ουρανιο τοξο απο χιουμορ στο βαθος.Μια εκπομπη δεν ειναι πραγμα,οπως μια πατατα,αλλα ενα εφαλτηριο,οπως μια παρτιτουρα.Ο Χαιντεγκερ,θεωρουσε οτι το εργο κρινεται απ'τη νοηματικη υποστασιοποιηση του:o ναος ειναι ενα οικοδομημα κ' η σημαια ενα πανι,αν ξεχασουμε οτι κ'οι δυο αντανακλουν μεταφυσικες εννοιες,οπως ο Θεος κ' η πατριδα.Ετσι,στον city,1-3πμ,ειχαμε την ευκαιρια να εκφρασουμε αποψεις και ν'ανεβουμε στο ξυλινο κιβωτιο,απ'οπου,παλια εβγαζαν λογο,τρελοι και λογικοι,πολιτικαντηδες κι επαναστατες,ο Δεκαβαλλας κ' οι Σπαρτακιστες.Ηταν,λοιπον,η εκπομπη σου,απλα ενα ελευθερο βημα με φιλοξενο οικοδεσποτη;
Οχι,ηταν συντελεστης αυτογνωσιας και δειγματοληψια πραγματικοτητας.Ο ανθρωπος δεν μπορει να ειναι θεμελιο του εαυτου του,αφου,οπως εγραφε στον ΚτΕ ο Παπαγιωργης,"μονο,κοιτωντας τον αλλο,φτανουμε σ'αυτογνωσια.Το προσωπο μας το βλεπουμε στον καθρεφτη,αρα κι οταν θελουμε να δουμε τον ψυχικο μας κοσμο,θα στρεψουμε το βλεμμα μας στον αλλο.Ο αλλος(φιλος,συμπολιτης,συνεργατης,ανταγωνιστης)δεν ειναι ξενος,αλλογενης,ετερος τη φυσει,αλλα το αλλο μου εγω".Δεν αναπτυσσουμε,δαρβινικω τω τροπω,χαρακτηριστικα,μονον εξ αντιδρασεως προς το εχθρικο περιβαλλον.Ο ανθρωπος,οφειλει πολλα-τον ιδιο τον πολιτισμο-στον φιλικο αλλο και το διαλεγεσθαι μαζι του.Μηπως κι ο Σωκρατης δεν ηταν καλλιτεχνης του διαλογου;Οι ιδεες,εγραφε(παλι)ο Χαιντεγκερ μενουν σ'εναν υπερουρανιο τοπο.Οι ανθρωποι,μεσω του διαλογου,τις εκφραζουν,αλλοτε,στην Πνυκα και σημερα στα blogs.
Ευχομαι ν'αποδρασει η εκπομπη απ'τον καφκικο κοσμο κι ο Μπογδανος να σταματησει να τραγουδα το Kuro-Siwo των Καββαδια-Μικρουτσικου.
Λαγος της τουνδρας
ΥΓ Ελπιζω,Κωνσταντινε,να με συγχωρησεις για τη θεση του σχολιου(στα Εξαρχεια κανουμε γκραφιτυ οπου εχει χωρο).

Nechayev είπε...

Προς τα πού να στραφώ να προσκυνήσω προς την ανατολή ή προς τη δύση? Ή μάλλον προς τα νοτιοδυτικά γιατί μένω και χαλανδροβριλήσσι(α).

ΥΓ1: Η εντός παρένθεσης προτασούλα με αποτελείωσε.
ΥΓ2: Ήμουν χθες στη γειτονιά σου. Έπινα μπύρα στο χασάν.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε...

Είχα να μπω μέρες πολλές. Επιτρέψατέ μου μια πρώτη αντίδραση με αφορμή τα σχόλιά σας στην παρούσα και την επόμενη ανάρτηση: Είστε συγκινητικοί. Ο σπάνιας συγκρότησης και κατάρτισης αδαμάντινος Λαγός και ο εντυπωσιακά οξύνους Σύλας που μαρσάρει ανελέητα, με κάνετε ευτυχή και περήφανο που υπήρξατε ακροατές μου. Σεμνύνομαι - δίχως ίχνος προσποίησης - και σας ευχαριστώ.

Nechayev είπε...

Δική μας η τιμή που συμμετείχαμε σ' αυτήν την βραχύβια μα εξαιρετική εκπομπή. Ο βασικός συντελεστής της θα έχει την υποστήριξή μου και στα επόμενα βήματά του στα ερτζιανά. Ελπίζω να γνωριστούμε και προσωπικά.
Καλό καλοκαίρι. Να ευχηθώ και στο λαγό καλό καλοκαίρι. Αλήθεια ως τουνδραίος λαγός μπανάκια κάνει? :)
Γεια.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετω οooλο το bogdan-meydan!Κωνσταντινε,σ'ευχαριστω για το νεο προσωνυμιο και περιμενω ομοιως μια συναντηση της Γιαλτας με Sylas(κι ελπιζω και τον πρωτοπρεσβυτερο κο Κυριακο κα).Μην ευχαριστεις καποιον για την ειλικρινεια και την αρετη της διακρισης που ισως να εχει.It takes one to know one.Sylas,αν γιορταζεις αυριο,χρονια πολλα!Προτεινω εκδρομη στη Χαλκιδικη(μεχρι και παραλια της Λαγόμανδρας διαθετει).Θα συσφιξετε τις σχεσεις και με καποια καλλιπυγον,ευχαριν δεσποινιδα των ανατολικων χωρων.Καλο καλοκαιρι(κι αφηστε σπιτι το ταιρι)!Λαγος